Op deze website staan diverse tekeningen getekend met Paint voor windows vanaf versie 3.11. Sinds 2011 teken ik met cadsoftware, eerst nog met Zwcad maar omdat Zwcad een paar jaar achterloopt op Autocad ben ik hier mee gestopt en over gestapt op Autocad 3D. Mijn bedoeling was om over te stappen op Revit maar voolopig kan er met Revit nog niet wat er al wel met Autocad kan, het gaat dus nog even duren voor ik overstap.

Sinds april 2019 modelleer ik ook met behulp van SketUp make, dit omdat je met deze software ook vanaf een foto op eenvoudige wijze een 3D model kunt modelleren. Hoewel SketchUp prima geschikt is voor de beginnende tekenaar - vooral de push and pull tool is een uitvinding - is Autocad vele malen beter en dat komt niet alleen door mijn eigen ervaring die ik zelf persoonlijk heb. Autocad is vele malen gebruiksvriendelijker en stelt zeker voor 3D hogere eisen aan je systeem.

SoftART DESIGN startpaginaBij het aanklikken van een tekening zal de volgende in de serie starten. Wanneer de cyclus is voltooid zal weer worden begonnen met de eerste tekening. Aan de linkerkant van deze website staan ook tekstlinks naar de tekeningen. Bij het aanklikken van deze links zal het betreffende orgel verschijnen. Eventueel kan vanaf deze tekening weer verder worden gegaan naar de volgende tekening.

In principe staan er geen foto's op deze website. De foto's die ik heb gebruikt van de Urker pijporgels staan vermeld op [klik op deze link].

Eventueel is het mogelijk om ook een orgeltekening te laten maken van een bestaand pijporgel, echter de foto's zijn van essentieel belang. Een orgeltekening maken in 2D duurt ongeveer tussen de 20 en 40 uur. En een orgeltekening van een 3D front mits er foto's zijn van alle aanzichten duurt 2 tot 3 maanden.
Voor vragen/suggesties/opmerkingen stuur een email naar: info@softart.nl

Veel succes met het bekijken van de orgeltekeningen! Omdat 3D tekeningen maar van 1 kant kunnen worden laten zien, zal ik proberen om vanaf een normale kant het orgel te laten zien die de normale kerkgangers meestal te zien krijgen. Wanneer een 3D orgel gereed is zal ik een filmpje toevoegen welke alle kanten van het orgel laat zien.

SoftART DESIGN startpagina


Copyright 2011 - 2023