Orgeltekening van het 'Verschueren/Kaat & Tijhuis' orgel van de ImmanuŽlkerk op Urk.

Voortgang ImmanuŽlkerk UrkNadat het orgel van de Ichthuskerk voorlopig gereed is en ik dus toe was aan een nieuw orgel ben ik begonnen met het orgel van de ImmanuŽlkerk op Urk. Inmiddels is dit orgel gereed en mag de gemeentezang begeleiden. Ik wilde eerst beginnen in tegenstelling tot het orgel van de Ichthuskerk met het Rugwerk. Omdat het orgel in Autocad niet te bewerken was - wit is lastig in Autocad - heb ik het orgel geimporteerd in SketchUP Pro en van daaruit ben ik bezig om het orgel te voltooien.
De foto's die gebruikt zijn bij deze tekening zijn te zien op: [klik op deze link]

Voor mij is de uitdaging aan dit orgel het houtsnijwerk en de ronde torens. Ook is het orgel wit en dat geeft een extra moeilijkheid met het tekenen in Autocad. Op termijn is de bedoeling om dit orgel in z'n geheel te tekenen net als het orgel van van de Ichthuskerk, compleet met speeltafel. Maar voor het zover is..... Duurt het nog wel even. Voor opmerkingen en suggesties graag mailen naar info@softart.nl. Eventueel kunnen van bestaande orgeltekeningen - via dit emailadres - ook tekeningen opgevraagd worden in PDF-formaat. Deze tekeningen en ook andere tekeningen mogen alleen worden verspreid met vermelding van: orgeltekeningen.nl of met vermelding: Lubbert Schenk. Doorlinken van deze of andere tekeningen mag ook dit hoeft niet te worden gemeld. Ik zie dit snel genoeg in de statistieken.

SoftART DESIGN startpagina

stat tracker for tumblr
Begonnen met tekenen: 1e kerstdag 2012, per april 2020 ben ik weer begonnen om deze tekening aan te passen nu echter met SketchUP2021PRO.
Laatste update 19 maart 2022.